Nå som det ikke er så
lenge til jul, er vi godt i gang med å produsere smultringer. Den produksjonen
vi har nå, har vi 30 smultringer pr. eske. Før vi legger oppi smultringene må
vi også ha poser, så under denne produksjonen er det 3 forskjellige jobber på
denne linja i pakkinga. Pakke smultringene, gjøre klar poser og palletering. Det
går også veldig fort når vi skal pakke smultringer, likt med alle de andre
produktene vi har, men vi bruker å ha en ekstra person til å pakke b-varene,
altså 3 personer. Vi bruker alltid å ha to avløsere. Det er for å slippe stopp
under produksjon når folk skal ha pauser. Så produksjonen starter og går i 8
timer istedenfor 7. Det gjør at vi kan produsere ca. 7500 kaker mer enn hvis vi
skulle stoppet produksjon under pausene. Det er mer lønnsomt for bedriften å
kjøre produksjon i 8 timer selv om vi trenger 2 personer ekstra. I og med at
Millba produserer så mange kaker hver time, teller hvert minutt som går tapt. Derfor
er det veldig viktig å holde tida på når produksjonen skal starte slik at vi
ikke taper tid og penger på å vente på kakene. Det er også sånn at når vi
stopper produksjon for hver pause så tar gjerne folk seg litt bedre tid på
pausene og kanskje blir 15 minutter til 16 uten å være bevist på det. Hvis vi
taper i snitt 3 minutter hver dag utgjør det ganske mye penger over et helt år.
Det blir ca. 12 timer i året, og på 12 timer kan vi produsere ca. 92.000 kaker,
som er rundt 25 paller. Det er derfor vi valgte å gå for denne løsningen med å
ha avløsere. Kanskje ikke så rart i og med at taper blir så stort.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar