uke 41 og 42 har jeg også fått jobbet mye med prosjektet, men jeg har vært mye mer i produksjon denne tiden. det har jo også vært høstferie, og da jobbet jeg hele uka. Ute i produksjon har det blitt mye jobb på linja, men jeg har også hjulpet en del til i bakeriet på donuts linja. lage deiger, sjekke størrelsen på kakene, plassering, vekt og kontrollere temperatur på deigen. alt dette blir notert ned i kontrollskjema. Det er også veldig viktig å notere ned alle deigene man lager slik at man ikke går i surr og for at det skal være lett å gå tilbake å sjekke hvilke deig det var noe galt med, hvis det skulle oppstått problemer videre i produksjon. Da er klokkeslettet også ganske viktig å få notert. Det er mye å passe på som bakeriansvarlig, men det går veldig greit når man har kommet litt inn i det og kjenner hele linja.
I mellomtidene når jeg ikke har hatt noe å gjøre, i og med at avløsinga er ferdig og alt går som det skal, bruker jeg tiden på prosjektet.
Høstferien var jeg for det meste ute i produksjon hele tiden. Da kunne jeg ikke sitte på latsiden og jobbe med prosjekt. det var egentlig like greit. Det er viktig å ikke bare bli sett på som fyren som sitter på rumpa og aldri jobber! Jeg får stadig vekk små-oppgaver ute i produksjon, som f.eks å ha ansvar for fylling av kakene ved siden av den andre jobben jeg gjør. Jeg har også hjulpet til med vasking av donuts linja to dager i høstferien. fettbadet skal vaskes, maskinene som har vært i bruk, samt noen av bånda kakene går på og litt tørking av støv generelt over hele området man holder til på når man er i bakeriet. Det blir veldig mye mel-støv så dette ville lagt seg i tykke lag hvis ingen hadde tørket over etter produksjon.
Jeg fikk også ansvaret for rengjøring av vaskemaskinen. Det høres kanskje ironisk ut å vaske en vaskemaskin, men det må også gjøres. Alle filtrene må ut og vaskes, samt vaske inni selve maskinen. Dette er ingen stor oppgave, men det er viktig og det må gjøres for å hode det reint og for å få rene redskaper etter vasking.
Når jeg var med på vasking av fettbadet, fikk jeg erfare hvor varm den olja er. 180 grader er ganske varmt, og derfor er denne jobben ganske farlig hvis man ikke er forsiktig. Først er det viktig å slå av varmen og vente til temperaturen har senket seg, deretter starter man med tapping og filtrering av olja. Når dette er gjort en gang, må man fylle oppi litt olje av gangen og vanske over oppi badet. Dette gjør man med noen repetisjoner, helt til tanken er ren. Når Den er ren, fyller man opp tanken eller badet slik det var.
Jeg har også vært med på skifting av olje, dette er mye mer tidkrevende, og blir ikke gjort hver dag eller hver uke. Det blir gjort når man begynner å se at det er på tide å få skiftet ut olja. Noen ganger kan det gå lenger tid enn andre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar